terug   Vliegles voor teams: vaardigheden voor groepen
 

Zie ook: het ontwikkelen van groepen en teams

Sommigen vinden dat de wil om een team te zijn cruciaal is om een team vleugels te geven. Anderen zeggen even stellig dat deze wil absoluut niet voldoende is. Behalve zin hebben in samenwerken kan het geen kwaad om je in dat samenwerken te bekwamen. Het is sommigen aangeboren en sommigen leren het nooit.

Teamvaardigheden - In essentie zijn dat twee zaken. Over je eigen werkgrenzen heen kijken. Over je eigen professionele grenzen kijken: multidiscipline dus. Plus de wil en volharding om er met het team iets van te maken. Discipline dus. Er zijn vaardigheden waarmee elke groep gediend is, ook al is het géén topteam:

kunnen omgaan met conflicten
feedback en kritiek geven, en ontvangen
vergaderen en besluiten kunnen nemen
gespreksvaardigheden, zoals ragen stellen en luisteren!

Meestgehoorde klachten - Als je het mij vraagt hebben de meeste teams vooral last van de angst om elkaar aan te spreken. Dat is tenminste de klacht die ik altijd te horen krijg. Mensen vinden het heel moeilijk om duidelijk te zijn en grenzen aan te geven. Het resultaat kan vrijblijvendheid zijn. Of nog erger: roddel en achterklap.

Een ander veelvoorkomend probleem: teveel discussie in plaats van dialoog. Er wordt slecht geluisterd. Veel goede ideeëen verdwijnen onder tafel en het gesprek wordt gedomineerd door degenen die snel van de tongriem zijn gesneden.

Als het team de nodige communicatievaardigheden niet beheerst, ontstaat er al snel een lamlendige sfeer. Mensen komen niet in actie, blijven afwachten. Degenen die van nature voortrekker zijn gaan daar flink van balen. De kans dat er synergie en teamgeest ontstaat is klein.

Copyright 2009 Martijn Vroemen